τΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Ο ΟΡΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΡΟΥΧΑ; -
Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Blog » τΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Ο ΟΡΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΡΟΥΧΑ;

τΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Ο ΟΡΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΡΟΥΧΑ;

  • by

 

Τι σημαίνει ο όρος “αθλητικά ρούχα”;

Ο όρος αθλητικά ρούχα (Sportswear) είναι ένας αμερικανικός όρος μόδας που αρχικά χρησιμοποιήθηκε για να περιγράψει τα ξεχωριστά ρούχα, αλλά από τη δεκαετία του 1930 άρχισε να εφαρμόζεται σε καθημερινές και βραδινές μόδες διαφόρων βαθμών επισημότητας που επιδεικνύουν μια συγκεκριμένη χαλαρή προσέγγιση στο σχέδιό τους, ενώ παραμένουν κατάλληλα για ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών περιστάσεων. Ο όρος δεν είναι απαραίτητα συνώνυμος με τα activewear (ενεργά ρούχα), ρούχα που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για συμμετέχοντες σε αθλητικές δραστηριότητες. 

Γενικά ως αθλητικά ρούχα, εννοούνται τα ρούχα συμπεριλαμβανομένων των υποδημάτων, που φοριούνται για άθληση ή σωματική άσκηση. Ρούχα (όπως κολάν, ποδηλατικό κολάν, αθλητικό σουτιέν, κοντομάνικη μπλούζα-Tshirt,αθλητικό μπουστάκι, φούτερ, μπουφάν, ζακέτα, σορτς, μαγιό) ειδικά για τον αθλητισμό φοριούνται για τα περισσότερα αθλήματα και σωματική άσκηση, για πρακτικούς λόγους, λόγους άνεσης ή ασφάλειας.

Το να φοράτε κατάλληλα αθλητικά ρούχα είναι πολύ σημαντικό, καθώς αυξάνει την αυτοπεποίθησή σας, σας κρατά φρέσκους για μεγαλύτερη διάρκεια, αποτρέπει τυχόν τραυματισμούς και προωθεί τη διαδικασία αποκατάστασης.

Συμπερασματικά, τα αθλητικά ρούχα έχουν διανύσει πολύ δρόμο από την αρχή του ως λειτουργικά ρούχα για αθλητές. Σήμερα, τα αθλητικά ρούχα είναι μια σημαντική δύναμη στη βιομηχανία της μόδας, επηρεάζοντας τις τάσεις, διαμορφώνοντας τον τρόπο ζωής και μεταμορφώνοντας τον τρόπο που ντυνόμαστε. 

«Τα αθλητικά ρούχα έχουν γίνει δήλωση, επιλογή τρόπου ζωής και σύμβολο προσωπικής ταυτότητας, αποδεικνύοντας ότι αυτό που φοράμε λέει τόσο για εμάς όσο και για αυτό που κάνουμε».

 

Συνδεθείτε εδώ για να δείτε όλη τη συλλογή μας.

https://flowear.gr/product-category/ola/tshirt-athlitiki-amaniki-mployza/

https://flowear.gr/product-category/ola/foyter/

https://flowear.gr/product-category/ola/nees-afixeis/